Hyaluronsyra

Naturligt ämne?

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som produceras naturligt av kroppen och kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i kombination med vatten. Dess primära jobb är att binda vatten i huden och andra delar av kroppen. Det bidrar till hög volym och fasthet i huden. Genom att äta hyaluronsyra som kosttillskott får din kropp en boost. Med rätt mängd per dag kan det förbättra fuktighetsgraden i din hud och minska risken för problem.

Hos Clinic Charisma har vi det du behöver för att din behandling ska bli precis så som du önskar och med vår höga kompetens inom ämnet lämnas inget åt slumpen. 

Är det farligt?

Hyaluronsyra är ett naturligt ämne som binder vatten i huden. En hög koncentration av Hydraulonsyra innebär också högt innehåll av vatten vilket gör din hud frisk och fast. Det hjälper till med att leverera långvarig återfuktning till din hud tack vare att det håller uppe hudens fuktighetsnivåer. Det hjälper även med att friska upp hudens utseende. Halterna minskar med tiden vilket i sin tur sänker hudens förmåga att hålla fukt. För att förebygga detta kan hudvårdsprodukter med hyaluronsyra användas och balansera fuktnivån i huden. 

Oavsett hudtyp så mår du bra av hyaluronsyra med tanke på att det är naturligt producerat i kroppen men som bryts ned med tiden. En mild ingrediens med mycket forskning bakom sig och vi kan därför med säkerhet säga att det inte orsakar några allergiska reaktioner.