Botilinumtoxin

Vad är Botox? (Botilinumtoxin)

Toxinet verkar genom frisättning av en signalsubstans i kroppen som därefter kan koppla nerver till muskeln. Detta gör att muskeln håller sig avslappnad och inte kan kontrahera sig. Därför är Botox frekvent använd inom skönhetsbranschen under anti-rynkbehandlningar. Rynkor tillkommer på ett sådant sätt att huden upprepade gånger viker sig på grund av underliggande de starka muskler. Traumat i huden genererar en förlust av  bindväv vilket resulterar i rynkor.

Behandlingens livslängd?

Detta är en väldigt individuell fråga och varierar väldigt mycket från person till person. Minst 3 månader måste åtminstone passera mellan varje behandling oavsett om motoriken har återkommit tidigare än så. Detta för att du inte ska bli ”immun” mot toxinet genom att kroppen bildar antikroppar. 

Boka din behandling idag!

Fördelar med botox

Botox hos Clinic Charisma i Ljungby

Botox är en populär estetisk behandling som har många fördelar. Upptäck de fantastiska fördelarna med botox och varför det kan vara rätt val för dig!

Botox är en snabb och smärtfri behandlingsmetod som minskar rynkor och fina linjer. Injektionerna tar bara några minuter att utföra, och de flesta patienter upplever minimalt obehag. Det innebär att du kan komma in på lunchrasten eller mellan dina andra aktiviteter och få behandlingen gjord utan att behöva avsätta mycket tid för återhämtning. Botox ger också långvariga resultat, vilket är en annan fördel.

Effekten av behandlingen varar normalt sett i upp till fyra månader, vilket innebär att du kan njuta av dina förbättrade resultat under en betydande tid. Det gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för att behålla en ungdomlig look. Botox är en säker och beprövad behandling. Botulinumtoxin har använts i medicinskt sammanhang i över 30 år och har en lång historia av säkerhet och effektivitet. Våra erfarna och kvalificerade behandlare använder bara godkända produkter och följer noggrant alla protokoll och riktlinjer för att säkerställa din säkerhet och ditt välbefinnande.